Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Política Econòmica i Economia Pública Logo del portal

Blog

  • calidad trabajo OCDE

    Espanya és un dels països de l'OCDE amb pitjor qualitat de treball

    20 de de juliol de 2016

    Un informe recent determina els canvis en la qualitat de treball dels països de l'OCDE avaluant tres aspectes relacionats amb l'àmbit laboral. Espanya és un dels quals registra pitjor qualitat, França es troba en la mitjana i altres estats com Finlàndia o Noruega acumulen els millors estàndards.

  • Los países más ricos no siempre son los que registran mejor calidad de vida y progreso social

    Els països més rics no sempre són els que registren més progrés i qualitat de vida

    15 de de juliol de 2016

    La riquesa i qualitat de vida dels països no sempre avancen en la mateixa direcció. Hi ha països que registren un Producte Interior Brut elevat, però uns índexs de qualitat de vida i progrés social baixos.

  • La responsabilitat de l'àmbit privat de l'economia en la societat

    1 de de juliol de 2016

    Un dels principals objectius de les empreses privades és el benefici econòmic de la seua activitat. En els últims anys les companyies privades estan adaptant els seus valors i assumint una responsabilitat social perquè el negoci tinga també en consideració als ciutadans i el medi ambient.

  • La Universitat de València es la mejor valorada por las empresas españolas en las áreas de Economía

    La Universitat de València és la millor valorada per les empreses espanyoles en l'àrea d'Economia

    15 de de juny de 2016

    Un estudi sobre ocupació de recentment titulats estableix que la Universitat de València és la millor en els camps de l'Administració i direcció d'empreses, Economia i Dret. Aquestes valoracions s'han realitzat a través d'enquestes a ocupadors que destaquen de quina universitat són els millors alumnes en les competències avaluades.

  • El salario mínimo de México, por debajo de los índices mínimos de bienestar

    El salario mínimo de México, por debajo de los índices básicos de bienestar

    9 de de juny de 2016

    El poder adquisitivo de los mexicanos ha descendido considerablemente en los últimos años. El salario mínimo es muy inferior a los niveles recomendados para cubrir los gastos básicos, un hecho que limita la calidad de vida de los ciudadanos y aumenta las desigualdades. 

  • El rol de los economistas y su importancia en el proceso de aplicación de políticas económicas

    El rol dels economistes i la seua importància en l'aplicació de polítiques econòmiques

    7 de de juny de 2016

    El paper dels economistes és determinant per a la correcta i eficaç aplicació de les polítiques econòmiques dirigides a complir objectius de millores socials.

  • innovacion inclusion social

    La inversión en innovación favorece el desarrollo inclusivo

    4 de de març de 2016

    Las sociedades que fomentan la investigación y la innovación en diferentes disciplinas son capaces de generar valor humano y económico que se reinvierte en el conjunto de la sociedad en favor de la inclusión de los sectores más desfavorecidos.

  • igualdad de genero

    Els beneficis de la igualtat de gènere en l'economia

    11 de de febrer de 2016

    La fi de les desigualtats entre homes i dones que desenvolupen el mateix treball afegiria un 26% més de riquesa al Producte Interior Brut mundial i contribuiria al creixement de l'economia pública i privada.

  • Inclusión social

    Cómo influye la inclusión social en la economía

    8 de de febrer de 2016

    La participación activa de los habitantes en ámbitos sociales, políticos, culturales o económicos de la sociedad repercute de forma positiva en el progreso y crecimiento del conjunto de ciudadanos. Una sociedad con mayor inclusión social goza de mayor estabilidad económica y es más competitiva, según varios informes.

  • ¿Cómo será el futuro mercado laboral de España?

    27 de de gener de 2016

    Hay quienes califican el empleo como la mejor medida de progreso. El trabajo es un elemento esencial para el desarrollo de cualquier sociedad: es el pilar fundamental sobre el que se sustenta la economía productiva. Podemos decir sin ningún atisbo de dudas que el empleo es un factor básico para el crecimiento y funcionamiento económico.